Vervoer

AustraliŽ heeft bijna een oneindig aanbod aan vervoersmogelijkheden. Ongeveer het hele land is bereikbaar met het openbaar vervoer. En vooral dan langs de Oostkust is er een zeer uitgebreid netwerk aan busdiensten. Hele grote afstanden van noord naar zuid en van oost naar west kan je gemakkelijk overbruggen met de trein.

Foto JeepVoor diegenen die liever niet afhankelijk zijn van een strak tijdschema en het liever wat avontuurlijker aanpakken zijn er nog voldoende andere mogelijkheden. AustraliŽ heeft een ontzettend breed aanbod aan huurwagens en campers. Voor de backpackers die voor lange tijd in het land zijn is het misschien ook een idee om je eigen wagen of camper aan te schaffen. Iedere stad beschikt over zijn eigen backpacker-carmarket, hier kan je voor een budgetvriendelijk prijsje een wagen kopen en ook weer terug verkopen. Bij de aanschaf van een auto zijn er toch wel een aantal zaken om zeker op te letten, bijvoorbeeld de registratie moet regelmatig vernieuwd worden en verschilt van staat tot staat. Zorg dat je op voorhand goed geÔnformeerd bent zodat je je geen onnodige onkosten aandoet.

Je kan het natuurlijk nog makkelijker oplossen. Leg wat contact met andere backpackers in de hostels of kijk op de notitieborden die massaal aanwezig zijn in de hostels. Je vindt hier wellicht een aanbod om een stukje met iemand mee te reizen. Je deelt enkel de kosten van de brandstof, een goedkope en leuke manier om rond te reizen. Koop dus best niet te veel buspassen en dergelijke op voorhand je weet nooit welke aanbiedingen die je tegen komt.

Ben je van plan om zelf met te wagen te rijden in AustraliŽ? Lees dan even verder over het internationaal rijbewijs.

Firefly Express

Express busdiensten met dagelijkse verbindingen tussen Sydney, Melbourne & Adelaide.

www.fireflyexpress.com.au

Greyhound

GreyhoundDe enige nationale busmaatschappij van AustraliŽ. Met meer dan 1000 bestemmingen die dagelijks worden aangedaan kan je met hen over heel AustraliŽ terecht. Je kan bij hen ook voor speciale kilometer passen terecht waardoor je als je geregeld met de bus reist heel wat dollars kan besparen. Ook met je backpacker kortingkaart geniet je een korting.

www.greyhound.com.au


Premier Motor Service

Busvervoer aan de Oostkust van AustraliŽ van Cairns tot Melbourne en omgekeerd. De tarieven lijken wat goedkoper als die van Greyhound. Al hebben zij dan ook wel wat minder mogelijkheden op gebiede van het aantal verbindingen per dag.

www.premierms.com.au

Qantas / Jetstar

Qantas is Australiës eigen luchtvaartmaatschappij waar ze terecht fier op mogen zijn met een uitstekende service.

Jetstar is de dochtermaatschappij van Qantas en biedt low cost vluchten naar zowel binnenlandse als buitenlandse bestemmingen.

www.qantas.com.au - www.jetstar.com

Queensland Rail

Treinvervoer is nog niet zo gekend onder de backpackers. Het kan anders wel heel gemakkelijk en relaxed zijn. Het is daarenboven nog milieuvriendelijk ook.

http://www.qr.com.au

Rail Australia

Spoor door Australië met één van de legendarische treinen die het continent doorkruisen. The Great Southern Railway, The Indian Pacific, The Ghan en The Overland. Met je backpacker kaart geniet je een korting en ook bij hen kan je terecht voor speciale passen.

www.railaustralia.com.au


V/Line

Bus- en treindiensten in Victoria

www.vline.com.au

Virgin Blue

Low Cost vliegen in Australië!

www.virginblue.com.au

Wicked

Budgetvriendelijke Campervans in Australië en Nieuw-Zeeland.

Opvallen zal je zeker doen met je geschilderde campervan. Al zijn ze Down Under al wel wat gewend. Het is dan ook de ideale manier om op een onafhankelijke en budgetvriendelijke manier het land te verkennen.

www.wickedcampers.com.au